DATO: 19.03.2012 / KLOKKESLETT: 21:51

3 kommentar(er)

Dei seier at verda er blitt så lita. Men ifølge wikipedia, har verden vore like stor alltid. Det dei meiner er såklart at ein kjem seg plassar altfor lett no, og vi får tak i informasjon på ein altfor lett måte. ``For berre den nette pris av 10 000 kroner, kan du reise heilt til andre sida av jorda!`` Ti tusen sølvmyntar for å sitte på eit fly i heile 16047.65 kilometer. Men sjølv kor lita verda er, har eg fortsatt ikkje vore på andre sida av jorda. Der søstra mi bor, ho har og ein blogg, men ein nemnar ikkje andre bloggar i eit kåseriblogginlegg. Ein snakkar berre om sine eigne tankar om verda. Slik eg gjer no.

Sånn halveis, so kan eg inrømme at eg har halveis gløymd kva eg skulle skrive om. Eg kunne sjølvsagt fortsatt med å fortalt kor stor jordkloda er i nøyaktige mål, nøyaktig innbyggjartal, nøyaktig masse, nøyaktig kor monge aktive vulkanar her er, og så vidare. Istadenfor, vil eg halde meg til eit tema som er litt meir relevant idag, i Norge. Eit lite land heilt nord på jordkloda. Som har blitt så altfor lita.

Men i Noreg, må du skjønne, her blir både vi og landet større. Den nittande mars totusenogtolv kjem alltid til å bli hugsa, ok dagen kjem faktisk ikkje til å bli hugsa av andre enn SSB og VG, som dagen Noreg blei størst. Det største som nokon gong har vore. Vertfall i Noregshistoria. Ein liten unge har gjort at vårt kjære kongerike har bikka 5 millionar. Gratulerer.hits