DATO: 27.07.2010 / KLOKKESLETT: 13:33

3 kommentar(er)

Ok, so I have an idea, until now, i have written my blog on Norwegian,
Nynorsk, and sometimes in bokmål. The reason for my variation, is to be better at the two types of writing. 'Cause I really just use my blog to be a better writer.

For those of you who know me, you know I have a little dream of being a journalist when I grow up, if my other dreams doesn't work out.
It's always ok to have som backups! hehe

Well, back to the case, since i have been writing in Norwegian for a while now, I thought that English would be fun too, and since I'm going to the US, I feel like my English should be a bit better than what it is now.

So, from now on, some of my writings will be in English!(And btw. my dog is just fine !)

Btw. as i always say ; BILDER KJEM NÅR EG ER PÅ MIN DATA ! samme med VIF inlegget!DATO: 25.07.2010 / KLOKKESLETT: 15:48

4 kommentar(er)

And get over it.

Jeah, planen gjekk vel ikkje heilt som forventa, men dagen blei ikkje heilt øydelagd av den grunn. Sjølvom det bak meg sat ein gjeng med fjortissar som trudde dei hadde skikkelig peiling, men alt dei diskuterte var kvifor ein sang klanen sang, og foran meg sat ein overentusiastisk gut. Men ellers heilt ok, vel nesten.
Fram til VIF eigentleg scora. For det var vel sann kampen eigentleg skulle enda? Altså, det eg meinar er at VIF eigentleg skulle hatt minst eit mål (Og mange fleire om dei hadde klart å bruke dei soleklare sjangsane sine).

Men det går bra no, etter ei long natt (bokstaveleg talt), bryr eg meg fint lite. Ein kamp er ein kamp, det kjem alltids ein ny ein neste helg. Eller evt. på onsdag.

Bileta kjem seinare ikveld då eg har fått dei med dei andre ildsjelane eg tilbragte tida mi med.

Q: Kva er forrestan di meining om at barca stiller med ei stjerne på onsdag ? (VIF - Barcelona på Ullevål stadion)(Zlatan Ibrahimovic).

PS: DEI SOM SEI EG GRIN, SKAL HA BANK, FOR DEI LYG.DATO: 23.07.2010 / KLOKKESLETT: 22:12

0 kommentar(er)

This is takin' me higher

(For det første, kan det hende det tek litt tid før neste USA inlegg kjem, då eg ikkje har fått registreringspapira enda, og eg har ingen nye følelsar om temaet.)

Eg må blogge to inlegg idag, tenkte eg ista. WO-OW! Men det har sjølvsakt ein logisk grunn, eg har ikkje tida imorgon, trur eg.
Skal nemlig til Ålesund imorgon, tidleg, som i leggje seg i 23-tida tidleg. Jess, fornufta har tala til meg.
Der skal eg forresten være til klokka er kveld, skal nemleg på kamp med ein finfin gjeng, nemleg kjærasten, og to av mine beste vener.

Nemleg desse to.

Men over til saka, eg kjem til å lage eit awesome inlegg om to dagar om kor fantastisk morgondagen min blei,for når middag på Mc'ern(mest sannsynleg) og bortesiger står på tapeten, sler det aldrig feil.

TJOHEI Å HOPP OG HEIA VIF!


DATO: 23.07.2010 / KLOKKESLETT: 11:59

1 kommentar(er)

..Remember our first day

Har du nokon gong blitt så knytt til ein ting, eit menneske, eit dyr, at du går på tå-hel for å passe på at den/det har det bra? At du alltid går med ei frykt djupt inn i hjarte om at det kanskje kan skje noko ? Vel, eg har.

Heile livet mitt(nesten), har eg hatt hund. Alltid.
Og for nokre år sidan, fekk eg min første schäfer, det som sidan er blitt ydnlingsrasa mi. Ogsjølvsagt visste vi kva HD var, vi visste schäferar va spesielt utsatt, men som alle andre sat eg med instillinga ; det skjer alle andre, ikkje meg og min hund.
Eg og hunden min fekk verdas beste kontakt, og han blei ein stordel av meg. (Vi fekk seinare ein hund til, men det er ein annan sak.)

Då vi hadde hatt hunden min nokre månedar, la vi merke til at han gikk rart, sat rart osvosv. Han låg tilogmed når han åt, ''herlighet for ein lat hund'' tenkte vi, om vi berre visste.

Turen gjekk til eit dyrlegekontor for å lyse hoftene, der resultata blei grusomme. Ifølge dyrlegen, hadde han aldri sett noko verre, og vi visste kva som motte skje, han hadde det vondt, og vi fikk vondt av å tenkje på kor vondt han hadde det.

Etter eit-to år utan hund, fant vi nokre kvalpar som såg ut som verdas finaste, ein dag i januar kjørte eg og stefaren min mange mil for å hente kvalpen. Vi blei møtt av to nydelege auger, og pels som ikkje var til å ta feil av, langhåra. Vår nye, lille hund fekk navnet Zita(Ingodd's Juno), ho hadde flotte gener, fin stamtavle, og kjem ifrå den kennelen som er sagt å være Noregs beste schäferoppdrettar.


No er hunden min 9 månedar, og eg ligg fortsatt i senga mi med ei frykt som stikk verre en nåler, medan mor mi og stefaren min er på veg over fjorden til eit nytt dyrlege besøk i Ålesund. Eg håper berre alt går betre dinne gongen, at det er berre skrekken i oss, som gjer oss så paranoide overfor sjukdomen.
For deg som aldri har hatt denne opplevinga før, dette båndet til eit dyr, ein ting, eit menneske,kan det være rart det neste eg skriv ; Eg anar ikkje kva eg gjer, om vi må avlive endå ein hund.DATO: 22.07.2010 / KLOKKESLETT: 16:29

5 kommentar(er)

Ein av mine beste venar i heile verden, er storesøstra mi. Sikkert skikkelig klisjè sakt, men heilt seriøst, ho er verdas beste.

for ca to år sidan, trur eg, tok søstra mi turen 'down under' for å være med på eit program som heiter ; work and travel. Om du ikkje forstår kva det går ut på, er det synd i deg, verkeleg.
uansett, etter nokre månadar i Aussie-land, kom ho til byen Adelaide, der møtte ho seinare ein mann som heiter Simon.
Forholdet mellom desse to blei stadig betre og betre, og ja, you guessed right. Dei blei kjærestar, og søstra mi kom heimatt til Noreg gravid.

Historia gjekk vidare den, og no er mi kjære storesysste forlova, og ikkje berre det, ho er tilbake i Australia, ikkje på besøk, men nei, ho har flytta.

Den sisste tida, (les: sisste veka) har ho budd her med oss, meg, mamman min, og stefaren min. Nærmare sagt, senga mi.
Kvar morgon har vi brukt på å sjå One Tree Hill. Og då ho reiste, var eg sjølvsagt nødt til å sjå ferdig sesongen, men det var så rart.
Eg vakna aleine, ingen baby vedsiden av meg, ingen Line, ingenting. Eg skrudde på pc'n og satte på ei episode, ingen å diskutere den med, ingen. Då den var ferdig, var der ingen som sa ; ''Vi MÅ berre sjå ei episode til!!'', ingenting.
Om kvelden var det ingen som sang songar i fleire timar ,berre for å halde meg vaken, ingenting. Og eg har aldrig følt meg så aleine.

Eg saknar deg fine storesyssta mi, gler meg som ein liten unge til April <3
(For å lese meir om flyttinga hennar, og det nye livet hennar på hi sida av verden, sjekk ut www.linesmyk.blogg.no)

Melodie, verdens vakraste, utan tvil <3 (Biletet er tatt fra Line's blogg.)
DATO: 21.07.2010 / KLOKKESLETT: 18:02

0 kommentar(er)

Det dukkar oppat!

Og ja, det gjer det sanneleg!

For ca. eit år sidan, var eg i Polen saman med klassa mi, og resten av det som då var 10. klasse på UUS.
Vi tok som monge andre skular, Color Line båtane både fram og tilbake, og vi hadde ei fantastisk oppleving.

Men då vi var på veg heimatt, nærmare sakt på båten, skulle eg og Tonje ut av lugaren. Huskar ikkje heilt kvifor, frukost kanskje ? Uansett skulle eg ta med meg nøkkelkortet mitt(kortet du treng inn på lugare, OG for å sjekke ut!!!!), men såklart, vi fant det ikkje. Ikkje ein plass på lugaren låg det. Men vi leita vi, jada, på badet, i hyller ,under senger, madrassene, under tvn osv. Men det var der berre ikkje. Så då bar det rett ned i resepsjonen for å be om eit nytt, som vi fekk til slutt.

Idag, kan eg sei har vore ein produktiv dag, eg har rydda og kasta mykje kle. Då eg kom til underdelsskuffa mi fant eg eit skjørt eg ikkje har brukt sidan dagen vi gjekk PÅ polenbåten på veg heim... resten kan dykk tenke dykk sjølv.


Kjem forresten eit inlegg ikveld om søstra mi, dykk som kjennar meg, veit kvifor :)DATO: 08.07.2010 / KLOKKESLETT: 00:43

2 kommentar(er)

Ah, ville berre sei frå om at eg kom innpå drama!
Nationaltheateret here I come!

Dessuten dreg eg på ferie imorgon, og veit ikkje korleis det blir med inlegg den komande veka, tjohei og hopp, så vet man det!DATO: 07.07.2010 / KLOKKESLETT: 21:39

2 kommentar(er)

..you bleed just to feel you're alive

Jeg er så glad. Klarer ikke sitte stille, beveger megoveralt, hopper i senga og bare vaser rundt om kring.

Ista skulle jeg finne noen nr. for mamman min da jeg gikk inn på hotmail samtidig. 6 Nye E-Poster stod der. Yeah, reklame og Facebook FTW tenkte jeg.
Trykte på inbox; OG WHOA!
''Akseptmail fra Explorius''  het den. Tårene kom, hendene mine skalv.

Ahh, jeg aner ikke hva jeg føler nå, men en stor klump i magen, blandet med et stort smil oppsummerer det nok.
Ida sa at hun allerede har begynt og savne meg, og etter litt tenking savner jeg henne også, selvom jeg så henne sist på søndag, og jeg skal være sammen med henne om ca 10 minutter, men jeg savner alle sammen.
Jeg drar faktisk om ikke så veldig lenge, jeg skal dra.

DATO: 05.07.2010 / KLOKKESLETT: 21:55

6 kommentar(er)

Eg var ute og jogga med hunden min istad, då eg starta og tenke. Katid skal eientleg vi som menneske byrja og leve ?
Vi ventar alltid for lenge, vil aldri gjer noko, då noko betre kanskje kan skje.

Så sant, så sant tenkjer eg.
Kvifor skal vi vente på noko betre, når det beste er eigentleg rett foran oss? Eg trur at vi berre er for kresne, vi er litt for bortskjemde, skal alltid ha det litt betre enn kva vi eigentleg kan.

Så kvifor sit vi i sofaen, og tenkjer at vi ikkje skal prøve noko nytt, noko spennande, fordi om du ventar 5 minuttar til, så kanskje kjem det ein betre moglegheit. Den neste moglegheita kjem nok, mens den gamle forsvinn. Og når den neste kjem, vil vi heller ha den som kjem etter den igjen.

Så mitt tips er ; GÅ UT! Sjå mot himmelen, sjølv om det regnar eller det er fint. Ta deg ein joggetur, sjå deg rundt. Verda og livet ditt er fullt av moglegheiter. Men dei forsvinn om du berre skal vente på den neste. Ta den første som kjem, men ikkje ver fornøgd med det, ta og den neste, også den neste etter der. Vær bortskjemd på den måten!
Drag på fisketur, og få monge fiskar! Det veit eg at eg skal.
DATO: 05.07.2010 / KLOKKESLETT: 14:54

3 kommentar(er)

Tenkte bare å komme med et lite innlegg om hvordan intervjuet gikk siden så mange(les 1) spurte hvordan det var og sånn.
Vel, det hele begynte sist søndag da jeg snakket med en av de som jobber for Explorius, vi avtalte tid og sted(telefonintervju) og hun gav meg kort noen få opplysninger om bla. en søknad jeg skulle sende inn.

Så kom onsdagen, kl. ble 18.30 og telefonen ringte igjen. Here it goes tenkte jeg.
Mamma og jeg satte oss ved middagsbordet og telefonen på høytaler. Først av alt var det bare en del praktisk informasjon om bla. priser, familien og softlanding camp, i tilegg kunne vi stille spm underveis.

Etter ca 15 minutter med informasjon, var det bare meg og henne ; selve intervju delen var igang. Halvparten var på norsk, resten var på engelsk. Spørsmålene var egentlig ganske greie, veldig mye sånn ; hvorfor vil du til USA, hvorfor akkurat USA, hvordan er du som person og sånn. Følte det gikk veldig bra, faktisk.
Og nå sitter jeg bare å venter på å få vite om jeg er godkjendt eller ikke. Det føles som laaaang tid!

Bilde kommer senereDATO: 03.07.2010 / KLOKKESLETT: 22:56

2 kommentar(er)

..You'll never know what you're going to get.Jobbar med designet, og skal seinare sjå ein av yndlingsfilmane mine ; Forrest Gump.DATO: 03.07.2010 / KLOKKESLETT: 17:39

1 kommentar(er)

Her sit eg, aleine i sjela, og held på ein mango. ''Kva skal eg gjera?'' Tenkte eg då augo søkte romet etter nokon anre fortapte hjerner. Der, opp på eit kjøleskap sit Ida(idagjerde.blogg.no), og på ein stol, ca ein meter i frå, sit Helene.
Eg er visst ikkje aleine likevel.
det er denne eg held. Nesten.
HEHE
DATO: 02.07.2010 / KLOKKESLETT: 21:52

4 kommentar(er)

Om slinningsbålet :
Birthe ; Anders, neste år, kan ikkje eg og du ta turen til Ålesund å sjå på bålet ?
Anders ; Eg veit ikkje, kanskje.
Birthe ; Joo... sidan det er sisste sumaren min i Noreg på eit år!!!
Anders ; ....
Birthe ; HAHAHAHAH det er jo sisste sumaren din på eit år og!

På tur og vi køyrer gjennom gursken :
Birthe ; Der bor besteforeldra til Ida! Der e skikkelig øde!
Line ; HÆ?! Er Ida ein jøde ???


På køyretur igjen ;
Line ; såg du cd'n eg hadde med?
Birthe ; Neei, du hadde ikkje med deg nokon cd ?
Line ; joo! eg veit eg hadde det.
Birthe ; Ikkje som eg har sett, men eg har iPod da?
Line ; Jamenn er her sånn outlet da ?
Birthe ; Neei, men her er ikkje inlet heller

Om traktorar:
Helene :  Eg har lyst på ein traktor.
Birthe : Eg og, ein grøn john deere
Helene : HÆ?

På veg til butikken :
Helene ; Eg var med mormor ista, og då drikte eg mykje kaffe!
Om random jente ;
Birthe ; Eg trur ho hadde vore mykje finare med sminke..
Helene ; øhh, der har ho på seg sminke!

Om tunellar med kryss ;
Birthe ; Det er slik dei berre har i Oslo og på film!
Om kakedag på skulen ;
Birthe ; Kjetil, du har ikkje før i mai
Kjetil ; Det passar perfekt! For då har eg bursdag!
Birthe ; Har ikkje du bursdag i mars?...
Kjetil;....
Om nynorsk ;
Lærar ; No må du sjå opp Andreas, nynorsken er ikkje så morosam at du må sitte å flire, legg frå deg facebook.
Andreas ; Eg sit og noterar !
Lærar; Nei det gjer du ikkje, det er ikkje så morosamt.
Kristoffer ; Nei, det er kriminelt å flire, eg skal aldrig gjer det att...
Om iq.
Andrea ; Du er ikkje den smartaste kniven i skuffa!hits